joi, 13 februarie 2014

Frozen - Regatul de gheata: Un film Disney cu final altfel

Povestile copilariei au fost ecranizate cu succes de Disney si ne asteptam ca fiecare film sa ecranizeze cat mai captivant o poveste.



Recunosc ca "Frozen: Regatul de gheata" mi-a atras atentia de la trailerul in care renul Sven si omul de zapada Olaf se lupta pentru un morcov ce servea drept nas celui din urma, care este super-amuzant :D .



Intr-o noapte, dupa o saptamana in care am lucrat in fiecare zi pana la 23:00, iubita mea s-a gandit sa vizionam impreuna acest film, la care am vrut sa ma uit de cand am auzit prima data de el. M-a surprins placut ideea, pentru ca nu am reusit sa mergem la cinematograf.

Imi place sa ma uit la filmele Disney acum, ca nu mai sunt un copil, pentru ca pot sa fiu atent si sa urmaresc si substratul.

Scenariul se invarte in jurul a doua printese. Elsa, fiica cea mare a unui cuplu ce domneste peste un regat, are puteri magice: poate ingheta lucrurile. Sora ei mai mica, Anna, un personaj carismatic si neindemanatic, este un copil normal. Cele doua au fost foarte bune prientene in copilarie pana cand Elsa nu a fost atenta si i-a inghetat creierul surorii sale. Parintii au reusit sa o vindece, insa fata s-a simtit vinovata si s-a inchis in camera ei pentru a nu o mai rani pe scumpa ei sora si prietena.

Dupa multi ani, Elsa a fost incoronata ca regina. Dupa o mica cearta cu Anna, ea a declansat o iarna ce parea eterna si a plecat in munti, unde si-a facut un castel de gheata.

Sora ei, ajutata de Kristoff, un mic antreprenor care vindea gheata, incearca pe parcursul filmului sa ii deschida ochii Elsei, pana cand aceasta ii ingheata inima. Intre timp, Anna a cunoscut un print, cu care parea ca se intelege de minune.

Nu vreau sa va dezvalui mai multe, asa ca va las sa descoperiti singuri restul povestii.

Asa ca sa trecem la analiza personajelor. Cel mai interesant caracter il are printesa Anna, care ar merge pana la capatul pamantului pentru a afla ce este in neregula cu sora ei. Mai mult, este amuzanta, carismatica, puternica, inteligenta si crede foarte mult in dragoste: acestea sunt calitatile pe care le are orice printesa Disney.

Ca in orice poveste, ea isi face prieteni extrordinari: Kristoff, un mic antreprenor, a carui afacere cu gheata este pusa in pericol de iarna eterna adusa de Elsa, renul Zven, care se comporta ca un catelus, dar si omul de zapada Olaf, adus la viata de Elsa.

Trebuie sa recunosc ca pasajele muzicale sunt un pic cam plictisitoare, avand in vedere ca dureaza mult si nu sunt toate foarte catchy. Cel mai tare  pasaj este momentul in care Elsa canta "Let it go", in momentul in care isi construieste singura palatul de gheata in munti, dupa ce a adus iarna in regat.



In rest, efectele 3D sunt destul de rare, asa ca daca nu aveti copii, puteti sa il vedeti linistiti acasa. Totusi, exista si drama, si intorsaturi de situatie, mai ales spre final. In plus, finalul marcheaza o perioada noua pentru Disney: printesa Anna nu este salvata de print, ca in povestile clasice, ci de "o dovada de dragoste adevarata". Veti stii despre ce e vorba daca veti urmari filmul :P .

In concluzie, "Frozen: Regatul de gheata" este un film de weekend, de urmarit pentru a-ti reaminti de povestile din copilarie si pentru a te amuza destul de mult. :)

 

Voi ce parere aveti? Ati vazut filmul? Cum vi s-a parut?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu